Kunstrunden påsken 2020

AFLYSNING! opdatering 12.03.20

Bestyrelsen for Kunstrunden Sydvestjylland har truffet en meget vanskelig beslutning: årets kunstrunde 2020 aflyses p.gr.a. af den meget usikre situation, vi alle befinder os i pga COVID-19.

Bestyrelsen for Kunstrunden Sydvestjylland mener ikke, at de som arrangør kan være med til at sende mange mennesker rundt i vores landsdel med risiko for at være med til at øge smitten. SORRY - vi ses forhåbentligt i 2021. Del gerne denne vigtige update, så ingen kører forgæves!

 

........................................

 

Kunstrunden Sydvestjylland glæder sig til at tage imod dig i påsken 2020.

Masser af steder langs vestkysten holder åbent fredag - søndag i påsken, alle dage kl. 11-17.

Jeg holder OGSÅ åbent i mit lille værksted på Strandhotellet i Emmerlev.

 

ADRESSEN ER EMMERLEV KLEV 8, "STRANDHOTELLET", 6280 HØJER

 

Ud over mine egne ting vil jeg forkæle dig med en lille eksklusiv udstilling

af værker fra den dygtige Glaspuster Lisbeth Bidstrup Madsen.

fredag d. 10. April kl. 11 - 17

lørdag d. 11. april kl. 11 - 17

søndag d. 12. april kl. 11 - 17

VI SES!

Læs om det hele på www.kunstrunde.dk

 

Pressemeddelelse fra Jyske vestkysten, bragt søndag d. 9. april 2017 i forbindelse med årets Kunstrunde:

 

Kunstner med psykologisk perspektiv

Nogle finder mine billeder provokerende, mærkelige og skæve og kan sætte tvivl ved, om det i det hele taget er kunst, siger kunstneren Jane Boes.

Blandt deltagerne i Kunstrunden er Jane Boes i Emmerlev Klev lige ved Vadehavet.

 

Den 43-årige billedkunstner er optaget af samspillet mellem natur, kunst og menneske. Meget af inspirationen ligger lige for i det smukke og kraftfulde naturområde lige uden for galleriet, der er indrettet i den ene ende af det tidligere strandhotel.

– Jeg er interesseret i det at være menneske, og min kunst handler meget om at sætte mig selv i spil. Jeg inspireres af livet, natur og mennesker, og kunsten er en søgen efter, hvem jeg selv er, og hvem andre er. Nogle finder mine billeder provokerende, mærkelige og skæve og kan sætte tvivl ved, om det i det hele taget er kunst. Det har jeg det fint med, siger Jane Boes. Hun har gennem årene fået flere værker antaget på KS – Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen i Tistrup. Udstillingen er en af blot fem statsanerkendte, censurerede udstillinger i Danmark.

 

Jane Boes er oprindelig uddannet grafisk designer og mediekoordinator, og siden har hun fordybet sig i mennesket som underviser i mindfulness og ved at tage en uddannelse som stresscoach. Aktuelt er hun i gang med en master i positiv psykologi ved Aarhus Universitet. Hun fordeler sin tid mellem at være kreativ, undersøge ting i værkstedet og at studere og undervise. Hun samler vidt forskellige mennesker til kurser i blandt andet akvarelmaling og naturvandring, mindful maleri og meditation samt kreativitet og flow i Emmerlev Klev, der ligger tre kilometer nord for Højer.

 

Hun giver ikke sine malerier titler. For det ville låse beskueren fast på en bestemt fortælling. Man skal have lov til at gå på jagt efter sin egen historie i hendes værker. En fugl indgår ofte i kompositionen, og den kan ses som et symbol på tanken, der følger dig over alt. Et andet tema er klovnefiguren, som går igen i hendes univers.

– Klovnen er et væsen, jeg godt kan lide, forklarer hun.

 

Jane Boes stammer fra Aarhus, men hun har boet ved Højer de seneste syv år. Hun kom i sin tid til området for at uddanne sig på Designskolen i Højer, men hun vendte tilbage til Aarhus for at fortsætte uddannelsen. Det kan være svært at blive integreret på egnen, men hun måtte retur til marsken, for her fandt hun kærligheden.

– Og den overvinder alt, tilføjer hun.

– Og den betyder alt.

Kærligheden er, hvad hun kalder en 100 procent fuldblods sønderjyde. Hendes mand driver som femte generation en stor slægtsgård lige nord for Højer.

 

– Jeg har haft det i mig at være kreativ og lege siden folkeskolen, hvor jeg var i praktik hos en keramiker. Kunstnerisk har jeg et fabulerende univers, hvor et galleri af levende væsener går igen – nogle menneskelignende, andre dyr. Jeg holder meget af rytmer, når jeg skaber bevægelser og former, og jeg glæder mig meget til at vise mine arbejder ved Kunstrunden Sydvestjylland, hvor jeg har været med flere gange og samlet et par hundrede besøgende hver gang, siger Jane Boes.

 

FAKTA:

Uddannet grafisk designer og mediekoordinator. Kvalificeret MBSR-underviser fra Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

Uddannet stresscoach.

Aktuelt i gang med en master i positiv psykologi ved Aarhus Universitet og følger en masterclass i psykologi ved Probana Business School.


 
 
 
Boes & Lund - Højervej 21 - V. Gammelby - DK 6280 Højer - Tlf.: 7478 9018 - Fax: 7478 9019 - E-mail: janeboes@hotmail.com